Je bent hier:

Start Up of the Year 2021

WIJ ZIJN 'START UP OF THE YEAR 2021'!

Arjan Rahusen en Alex Hoeve van Hiswa te Water hebben, namens de jury, Sloepmakerij B.V. uitgeroepen tot winnaar van de “Dutch Start Up Of The Year 2021”.

Jaarlijks organiseert de Hiswa te Water de Verkiezing Boot van het Jaar. Binnen deze verkiezing zijn 5 awards te vergeven en wij waren genomineerd voor de Start Up award!

Toen kregen wij de verlossende woorden: “Sloepmakerij, heeft met initiatief Duurzame Sloepen de Start Up award gewonnen.”

De criteria zijn als volgt: bedrijf is een Nederlands Watersport bedrijf welke niet langer dan 5 jaar bestaat, het is aantoonbaar succesvol met een nieuwe formule- of in een nieuwe doelgroep en heeft een nieuw model boot of innovatief product.

De Jury: "...een nieuwe visie op watersport beleving."

Een nieuw bedrijf met een nieuwe visie op watersportbeleving aansluitend bij de grote thema’s in dit land; Innovatie en duurzaamheid. Sloepmakerij ontwikkelt en produceert een duurzame sloepenlijn voor een betere wereld.

Een duurzame sloep is een 3D geprinte sloep van gerecycled materiaal, dat volledig duurzaam word afgebouwd.

Het duurzaamheidsprincipe is ver doorgevoerd in het gehele bedrijf en productenlijn. Maar ook een aantal goede uitgangspunten zijn gekozen voor een sloepenbouwer namelijk een mooi ontwerp: Met ontwerpen van o.a. Martin Bekebrede worden mooie sloepen geproduceerd.

Een Life Cycle Assessment is In samenwerking met TU Delft uitgevoerd en geeft aan dat de sloepen werkelijk duurzaam worden gebouwd.

Naast een innovatief product en 3D geprinte productieproces is het bedrijf simpel opgezet. Vader met dochter en schoonzoon zijn de drijvende krachten van Sloepmakerij. Kennis van bedrijfsleven en markt is ondergebracht bij vader en levert zijn loopbaan kennis over aan de kinderen. Het familiebedrijf is in 2020 ontstaan. Door een sterke mix van kennis en skills slaat het concept goed aan wat een goede orderportefeuille oplevert waardoor een verdere uitbouw gecontinueerd kan worden.

Deel ons verhaal
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Recente blogs