Ons Verhaal

Samen maken wij IMPACD

WELKOM BIJ IMPACD BOATS

We vertellen je graag alles over onze visie, modellen en wat een duurzame toekomst voor jou kan betekenen. Wij geloven dat het anders kan en dat laten we je graag zien.

Benieuwd wat voor IMPACD je zelf kunt maken? Kom langs voor een gesprek of kom proefvaren. Kijk voor nu even rond en ervaar zelf onze visie op duurzaamheid en innovatie.

 — Marieke de Boer, CEO

VAN FRIESE BODEM

IMPACD Boats is een Frysk bedrijf tot in haar diepste kern en daar zijn we trots op. Met onze nuchtere, standvastige blik gericht op de toekomst streven we onze ambities na en maken we IMPACD op de wereld door zélf de golf van duurzaamheid in gang te zetten.

IMPACT MAKEN IN DE WATERSPORT

Opgegroeid in Friesland houden wij van de groene en waterrijke omgeving. De natuur, het water, het is hier in balans.

En toch niet helemaal. Want middenin het prachtige aangezicht liggen oude verlaten boten in het riet. Zogenoemde zwerfboten.

Helaas is dit niet alleen in Friesland het geval, het probleem loopt op tot > 25.000 zwerfboten in Nederland. Boten die niet of lastig te recyclen zijn, waardoor er alleen maar meer bij komen. 

Dit betekent dat onze kinderen en de generaties na hen kampen met de gevolgen van onze vrijetijdsbesteding. Zelf hebben wij twee jonge dochters, Danaé en Loa, en wij geloven dat dit anders kan en moet.

DUURZAME SLOEP

Op 29 december 2020 besloten we ons in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. We gingen zelf een duurzame sloep op de markt te brengen. 

Een sloep met specifieke kenmerken: 3D geprint van gerecycled materiaal, duurzaam afgebouwd en transparantie in de daadwerkelijke duurzaamheidAan het einde van de levensduur recyclen we de sloep tot een nieuwe sloep. 

Ons concept werd aan alle kanten enthousiast ontvangen, diverse partijen sloten zich aan en de eerste klanten stonden voor de deur. Onze droom werd werkelijkheid.

UNIEKE LOCATIE VOOR DUURZAME BELEVING

Ondertussen hebben we meerdere sloepen rondvaren en schalen we de productie op. We hebben mooie erkenning mogen ontvangen door het winnen van de Start Up Award van de Hiswa te Water en als finalist tijdens de Duurzame Dertig

In januari 2022 hebben we jachthaven Beaufort Watersport toegevoegd aan ons bedrijf. Hier hebben we zowel ruimte voor het bouwen van de duurzame sloepen als water voor de deur voor test- en proefvaarten. Samen met de Koetshúsleane, als industriële showroom, een unieke combinatie voor een duurzame beleving in de watersport.

En we zijn nog lang niet klaar, we hebben plannen. Plannen om IMPACD te maken in en voor de toekomst. Volg ons of kom eens langs op één van onze locaties!

OANT SJEN!

— Jörgen en Marieke van IMPACD Boats

Jörgen van Impacd Boats
FOUNDER & CTO

JÖRGEN - technicus

“Wat zijn ogen zien, maken zijn handen”. Het werd al vaak over hem gezegd. Jörgen is technisch sterk onderlegd en heeft een enorme drive om de duurzame sloepen continu te blijven verbeteren.

Jörgen werkte jarenlang op een jachthaven en heeft zijn carrière bij Kuipers Woudsend in het RVS doorgebracht van allround lasser, naar voorman montage tot chef van de werkplaats. In binnen en buitenland heeft hij technische klussen tot een succesvolle oplevering gebracht.

De reis van IMPACD Boats startte met Jorgen zijn zin: “Als het er niet is, dan maak ik het zelf wel”.

Marieke de Boer van Impacd Boatss
FOUNDER & CEO

MARIEKE - visionair

Marieke is opgegroeid in Workum aan het water, tussen de sluis en de brug. Een locatie waar menig watersporter wel langs is gevaren. 

Vader Peter komt uit de watersport en Marieke hielp hem vroeger geregeld. Door haar internationale carrière bij grote namen als FrieslandCampina en Cloetta brengt zij het team verder op gebied van duurzaamheid, continu verbeteren van processen en de strategie. 

Marieke is tevens het “boegbeeld” van IMPACD Boats, waardoor je haar bij vele events zowel aan land als op het water tegen kunt komen.

Nick Allround Technicus bij IMPACD Boats
TECHNISCH SPECIALIST

NICK - MAKER

Nick heeft zeer veel ervaring in de techniek en is vanaf de zijlijn al sinds het begin betrokken bij IMPACD Boats. 

Wonend in het waterrijke Woudsend, is hij in 2022 bij ons gestart als Allround technisch specialist. Met zijn oplossingsgerichtheid en goede energie is Nick een echte aanwinst voor het team.

Naast zijn aandeel in de technische (door)ontwikkeling van onze duurzame sloepen draagt hij ook bij aan het optimaliseren van het 3D-printproces.

2
SALES

PETER - VERBINDER

De kracht van Familie. Peter is de vader van Marieke en heeft waardevolle ervaring en een sterk netwerk in de watersport. Jarenlang werkte hij bij één van de grootste sloepenbouwers van Nederland: Aquatec, bekend van de merken Maril, Antaris en Makma.

Waar normaliter in familiebedrijven de vader aan het roer staat, is dat hier anders. Het bedrijf is namelijk van Jörgen en Marieke, en vader Peter draagt in dienstverband zijn steentje bij aan de reis van IMPACD Boats.

Peter is in zijn rol het aanspreekpunt in de showroom aan de Koetshúsleane 26 in Woudsend.

1
MARKETING

MARIJE- STORYTELLING

Marije is in 2023 aan boord gestapt bij het team van IMPACD Boats. 

Als marketing medewerker is ze de drijvende kracht om het verhaal van IMPACD te delen. Je zult haar voornamelijk tegen komen tijdens onze evenementen op de Koetshúsleane en op beurzen.

Extra leuk is dat Marije familie is van Jörgen, zo wordt de kracht van familie weer groter.

Martin Impacd Boats
ONTWERPER

MARTIN - VORMER

Ontwerper Martin Bekebrede won met zijn ontwerpen van sloepen en andere boten al meerdere grote prijzen. Inmiddels heeft hij eigenlijk zijn pensioenleeftijd al bereikt. Echter, was hij zo enthousiast over IMPACD Boats dat hij besloot betrokken te blijven bij het bedrijf.

Met een duidelijke visie heeft hij vervolgens de IMPACD 500, 570 en 680 ontworpen.

Jörgen en Marieke besloten als eerbetoon deze lijn dan ook te dopen tot de IMPACD – MB lijn.

in samenwerking met de tu delft